tisdag 4 augusti 2009

Jobbbeskrivning


Jag har fått frågan om vad jag jobbar med. Och för er som inte följt mig så länge så ni vet detta - kan jag tala om att jag jobbar på en stor industri, vi är över 300 personer - när jag började jobba där för 36 år sedan!!!!!!! - så var vi över 550 stycken. Men jobben förändras och automatiseras som ni vet - på gott och ont - och detta innebär ju också att det inte behövs lika mycket folk som "förr i tiden". Men dom som jobbar får minsann gno på ... det har ju blivit att det är så mycket övertid istället - bara för att det faktiskt är för lite folk på vissa avdelningar. Inte bra alls - vi stressar ju ihjäl oss nu för tiden!
Jag jobbar på underhållsavdelningen (inte underhållningsavdelningen!) där det finns flera underavdelningar, bestående av mekanisk, el och instrument, byggnads, transport, planering, projekt ... Själv ingår jag i planeringsrutan. Mitt jobb har verkligen förändrats mycket mycket sedan jag först började här! Har i stort sett hela tiden varit på denna avdelningen, med vissa korta avbrott på andra, som personal, inköp, ritkontor, tekniska. Det är då någon varit barnledig som jag "ryckt in" för dom. Har alltså blivit tillfrågad om jag velat detta. Alltid bra att lära sig nya saker och vara flexibel ... Men jag trivs helt klart allra bäst här på "min egen avdelning".
Härliga "gubbs" ... jobbar alltså mest med män - vilket jag inte alls tycker är tråkigt. En härlig stämning och det kan bli både fräckprat och mycket humor omkring oss. Det är ju därför jag trivs som fisken i vattnet. Skulle aldrig någonsin kunna trivas på ett stelt och strikt ställe, där man inte får dra på mungiporna, för jag vill kunna skratta och ha roligt - även på jobbet. För då jobbar jag också mycket bättre!
Jag gör allt möjligt och omöjligt. Har hand om mycket olika saker här, från att vara ansvarig för nyckelsystemet på fabriken - till att undervisa vår egen personal i vårat affärssystem. Och då sträcker sig detta över ett vansinnigt varierande och stort område kan jag tala om!
Jag skrev nog aldrig vad det var för industri jag jobbar på - det är ett pappersbruk som ingår i en stor internationell koncern - som finns från USA till Kina.
Min man jobbar på ett sågverk - som också ingår i denna koncern. Våra arbetsplatser ligger bara ett stenkast ifrån varandra och vårat eget hus ligger i stort sett mitt emellan arbetsplatserna. Vi har bara 10 minuters gångväg till jobben våra - inte illa!
Jag trivs vansinnigt bra med mitt arbete, arbetsuppgifterna - som är mycket självständiga också - och mina arbetskompisar. Har nog aldrig kunnat få en bättre arbetsplats känns det som! Och tänk att man har blivit kvar här mer än halva sitt liv ... inte klokt - vem kunde tro det när man en gång klev innanför grindarna här! Men tänk också vilken enorm tur man haft under sin "karriär" och yrkesliv - haft ett jobb hela tiden, en trygghet genom jobbet som man verkligen känt. Inte alla förunnat i dagens samhälle och detta är jag verkligen tacksam och glad för. Både maken och jag har jobbat i hela våra liv på samma ställe ... ja han då på sågen och jag på bruket!
Vi har aldrig behövt vara arbetslösa ... jag kan inte annat än vara tacksam för det!
Att ha jobb är viktigt, för självkänslan och ekonomin, men ett jobb är också viktigt för att känna sig behövd, att känna att man gör nytta, den sociala biten i det hela är också väldigt viktigt - att träffa människor varje dag, att umgås med andra - även om det är på jobbet. Att ha jobb är viktigt på många olika sätt.
Ja se det var lite om mitt jobb och jag hoppas det "klarnat" lite för er vad jag jobbar med och inom vilket "gebit".
Ni kan ju gärna skriva ett inlägg i era bloggar om era respektive arbeten (om ni har något vill säga! - tyvärr inte alla som har det nu för tiden) ... alltid kul att se vad folk gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack alla goa som skriver en kommentar till mig,
ni är så snälla och jag blir så glad.
Hoppas ni hälsar på mig igen snart.
♥Kram Nyckelpigan♥