måndag 3 augusti 2009

Sommartankar som går över i lite höstliga tankar


Ja tänk - då är det augusti och redan den 3 och man tänker - vart tog denna sommar vägen?
Nyss var det ju försommar och maj månad, den skönaste av tider, då hela sommaren ligger framför en. Med semesterplanering, med grillstunder, med båtturer, med sol och bad och blomdoft.
Och nu - bara hösten kvar ... mörkret och kylan som kommer som ett brev på posten!
Nu får jag sluta vara pessimist och klagotant - för visst är hösten också speciell och kan vara hur bra som helst. Än så länge har augusti verkligen visat sig från sin allra bästa och varmaste sida! Solen gassar från en molnfri himmel och graderna är +20.
Hösten är ljuvlig på sitt sätt, med mörkret som kommer åter ... nyss längtade man efter ljuset - men det är konstigt vad man kan anpassa sig hela tiden och tur är väl det!
Mörkret gör att man får tända massa mysbelysning hemma och ljuslyktor överallt. Myspys inomhus. Och tänk att få sitta ute på höstkvällen med ljuslyktor tända och känna ljumma vindar blåsa. Ja då kan man tala om att njuta och må bra.
Men visst tänker man - vart tog sommaren vägen? Det går inte att komma ifrån ... det går alltid alldeles för fort. Man hinner inte riktigt med i svängarna och ju äldre man blir - dessto fortare snurrar sommaren iväg och ersätts av höst och vinter.
Det är ljuvligt att leva!Det är härligt att finnas till!Livet är skönt - solen lyseroch även om den inte gör det -så var tacksam över attännu en dag finnas till på vår jord!
Så vad gör väl det att sommaren tar slut ... någongång ... och ersätts av den ljuvliga hösten!
Varje årstid har sin egen speciella tjusning eller hur. Det är klart ... mer eller mindre.
Men just nu är det ännu sommar och då njuter vi ett tag till av just den årstiden eller hur mina vänner!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du deltar i min utlottning...här är en som inte gillar de mörka kvällarna som redan kommit är ingen höstmänniska..känner alltid ett sådant vemod denna månad..sommaren lider mot sitt slut..snyft, kram

    SvaraRadera

Tack alla goa som skriver en kommentar till mig,
ni är så snälla och jag blir så glad.
Hoppas ni hälsar på mig igen snart.
♥Kram Nyckelpigan♥